Υλικά
4 αυγά
1 ποτήρι αλεύρι
3/4 ποτήρι ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ
μαρμελάδα
Εκτέλεση συνταγής:
Για παντεσπάνι 30Χ40 cm
- Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια βάζουμε τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα, περίπου για δέκα λεπτά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα σιγά σιγά και απαλά.
- Βάζουμε στο ταψί λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
- Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς,ψήνουμε το παντεσπάνι για 20 λεπτά ακριβώς.
- Μετά από 20 λεπτά,βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει,αλοίφουμε με μαρμελάδα το παντεσπάνι και το τυλίγουμε αργά να γίνει ρολό με προσοχή.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη,μπορούμε αν θέλουμε να λιώσουμε σοκολάτα και να περιχύσουμε το ρολό με αυτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου