ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΡΑΚΑ



Συστατικά

  • 450 γραμμ. παπαρδέλες
  • μισό κιλό αποψυγμένο αρακά
  • 3/4 φλιτζ. τυρί ρικότα
  • 1 1/4 κ.γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • 2Στο μεσοδιάστημα βάλε στο μίξερ τον αρακά να τον ψιλοκόψεις χωρίς να τον λιώσεις.
  • 3Πρόσθεσε τη ρικότα, το αλάτι και το πιπέρι και χτύπα ελάχιστα.
  • 4Σούρωσε τα μακαρόνια κρατώντας περίπου 1/3 του φλιτζανιού από το νερό τους.
  • 5Ξαναβάλτ' α στην κατσαρόλα και ρίξε τον αρακά και το νερό που φύλαξες.
  • 6Ανακάτεψε καλά να ζεσταθεί ο αρακάς.
  • 7Χώρισε στα πιάτα βάζοντας λίγο τυρί στο κέντρο κάθε πιάτου, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο ελαιόλαδο.
  • πηγη
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου