ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΡΑΚΑ
Συστατικά
- 450 γραμμ. παπαρδέλες
- μισό κιλό αποψυγμένο αρακά
- 3/4 φλιτζ. τυρί ρικότα
- 1 1/4 κ.γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος μαγειρέματος
1Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2Στο μεσοδιάστημα βάλε στο μίξερ τον αρακά να τον ψιλοκόψεις χωρίς να τον λιώσεις.
3Πρόσθεσε τη ρικότα, το αλάτι και το πιπέρι και χτύπα ελάχιστα.
4Σούρωσε τα μακαρόνια κρατώντας περίπου 1/3 του φλιτζανιού από το νερό τους.
5Ξαναβάλτ' α στην κατσαρόλα και ρίξε τον αρακά και το νερό που φύλαξες.
6Ανακάτεψε καλά να ζεσταθεί ο αρακάς.
7Χώρισε στα πιάτα βάζοντας λίγο τυρί στο κέντρο κάθε πιάτου, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο ελαιόλαδο.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου