κέικ σοκολάτα -έκπληξη για του αγίου βαλεντίνου
απόδοση : 1 κέικ ( περίπου 8 μερίδες )
χρόνος προετοιμασίας : 25 min
χρόνος μαγειρέματος : 45 λεπτά
συστατικά :
10 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι 2 % γιαούρτι
3 μεγάλα αυγά
εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι μίνι τσιπ σοκολάτας
1 λευκό κέικ κομμένο σε φέτες 2 εκτατοστών
οδηγίες :
1 . προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς . λαδώστε ένα 20x10 cm ταψάκι
2 . σε ένα μέτριο μπολ , με ηλεκτρικό μίξερ αναμείξτε το βούτυρο και τη ζάχαρη . στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι , τα αυγά και τη βανίλια .
3 . σε ένα χωριστό κύπελλο , χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το μπέικιν πάουντερ όλα τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε να ενωθούν. μετά προσθέστε το 1/4 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας .
4 . χρησιμοποιώντας ένα μικρό κόπτη μπισκότων καρδιά (2,5 εως 5 εκ) , κόβετε φέτες καρδιές από το λευκό κέικ . κόψτε αρκετές , ώστε να γεμίσουν όλο το μήκος της φόρμας του κέικ σοκολάτας.
5 .απλώστε το ήμισυ περίπου του μείγματος στο κάτω μέρος της φόρμας . μετά τοποθετήστε μια σειρά των λευκών καρδιών πάνω από το μείγμα -να εκτείνονται κατά μήκος του τηγανιού αφήνοντας περίπου ένα εκατοστό χώρο σε κάθε άκρο ( δείτε τη φωτογραφία στη συνταγή ) . απλώστε το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας πάνω από την κορυφή για να καλύψετε τις άσπρες καρδιές και να δημιουργήσετε μια ομαλή επιφάνεια . ρίξτε τα υπόλοιπα τσιπς σοκολάτας στην κορυφή.
6 . ψήστε 45 έως 50 λεπτά, ή μέχρι να γίνει εντελώς , οι καρδιές δεν θα ξεπροβάλουν απο το κέικ αν έχετε ρίξει αρκετό μείγμα από πάνω (στην φωτό στην μέση η μία καρδιά βγήκε έξω!)- καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου