ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΣΤΑΝΟ
Συστατικά
- 1 κιλό κάστανα
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- Ζάχαρη
- 1 ποτηράκι ρούμι
Τρόπος μαγειρέματος
Βάλε τα κάστανα σε κατσαρόλα με νερό και το αλάτι και βράσε σε μέτρια φωτιά.
Όταν τρυπιούνται με πιρούνι βγάλε από τη φωτιά και καθάρισέ τα ζεστά.
Πέρασέ τα στη μηχανή του πουρέ.
Μέτρησε τόση ζάχαρη όσο και το μείγμα του πουρέ.
Βάλε ζάχαρη και πουρέ μαζί με 2 ποτήρια νερό στη φωτιά και βράσε περίπου μισή ώρα.
Πέντε λεπτά πριν τα κατεβάσεις ρίξε το ρούμι και ανακάτεψε.
Άφησε τη μαρμελάδα να κρυώσει και βάλ'την σε αποστειρωμένα βάζα.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου