ΚΟΚΚΙΝΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ CUPCAKES



Κόκκινα βελούδινα cupcakes
Υλικά:
Για τα cupcakes: (περίπου 12)
125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ baking powder
1 κουταλιά σούπας κακάο
50 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη
18 ml κόκκινο χρώμα ζαχαροπλ.
1 αβγό
90 ml ξινόγαλα
½ κ. γ.  λευκό ξύδι
Για το γλάσο:
240 γρ τυρί κρέμα
5 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο και το baking powder σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε και το μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το ξινόγαλα και το ξύδι, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στις ειδικές θήκες μέχρι τα 2/3 περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 20 λεπτά, μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Σε ένα μπολ χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο με το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν το γλάσο είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε μία μία κουταλιά της σούπας επιπλέον ζάχαρη άχνη μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Στολίζουμε τα κεκάκια με το γλάσο όταν έχουν κρυώσει τελείως, χρησιμοποιώντας κορνέ ή κουτάλι. Τα cupcakes διατηρούνται στο ψυγείο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου