ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Συστατικά
1 κιλό μικρές πατάτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
200 γρ. καπνιστό μπέικον
1/4 του φλιτζανιού φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουτ. της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. της σούπας φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
3 κουταλιά της σούπας λάδι
1/2 κουτάλι της σούπας αλάτι
Πιπέρι
2 βραστά αυγά
Βάλε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα. Κάλυψε με νερό, σκέπασε την κατσαρόλα και βράσε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά. Άσε τις πατάτες να στραγγίξουν για 15 λεπτά
2Όταν κρυώσουν αρκετά, κόψε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια σε μια μεγάλη σαλατιέρα
3Πρόσθεσε το σέλερι, το μπέικον, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και την μέντα. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι
4Πρόσθεσε τα βραστά αβγά κομμένα στα τέσσερα και ανακάτεψε προσεκτικά
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου