Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας με την ακόλουθη συνταγή:
400 γρ μέλι,
400 γρ σουσάμι
ξύσμα λεμονιού.
Προαιρετικά ξύσμα από μισό πορτοκάλι, λίγο κανέλα, λίγη λεβάντα τριμμένη.
Εκτέλεση…
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι και το βάζουμε να βράσει στους 130˚C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι μαζί με όλα τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και απλώνουμε σε χονδρό νάιλον ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης. Απλώνουμε και καλύπτουμε με ένα πλάστη, έτσι ώστε το παστέλι να έχει 1 εκ. πάχος. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε. Τα διατηρούμε μέσα σε κουτί, μακριά από υγρασία, ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.
Καλή σας απόλαυση!
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου