Η ζυμη για πιτσα είναι πάντα το μυστικό για μια πετυχημένη πίτσα και μια πετυχημένη πίτσα είναι πάντα καλοδεχούμενη σε οποιαδήποτε συνάθροιση γιορτινή ή καθημερινή, συνάθροιση μεγάλων ή μικρών! Είναι ένα φαγητό που σπάνια θα περισσέψει κάποιο κομμάτι του….
Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει η αγαπημένη σας καθώς θα φτιάξετε νοστιμότατες πίτσες για τους καλεσμένους και την οικογένεια σας.
Για τη ζυμη για πιτσα θα χρειαστουμε
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (2 1/2 κ.γλ.)
- 1/4 κ.γλ. ζάχαρη
- 2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συν όσο χρειαστεί για το ζύμωμα)
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.γλ. χοντρό αλάτι
Πως θα φτιαξουμε τη ζυμη για πιτσα
- Βάζουμε το νερό και το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε για λίγο (μέχρι να γίνει χλιαρό-όχι ζεστό). Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι (λίγο λίγο) και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή κι ελαστική.
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε μέσα τη ζύμη μας και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στην κορυφή της. Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος(2-3 ώρες). Εναλλακτικά, τοποθετούμε το μπολ με τη ζύμη στο ψυγείο και το αφήνουμε για ένα βράδυ. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια και την πλάθουμε σε μπάλες (ο αριθμός τους εξαρτάται από το μέγεθος των ταψιών μας). Τοποθετούμε τις μπάλες σε λαδόκολλα και τις καλύπτουμε μέχρι να έρθει η σειρά τους να τις «ανοίξουμε» με τον πλάστη
Αυτή τη ζυμη για πιτσα μας δίνει μια λεπτή, τραγανή και κυρίως νοστιμότατη πίτσα.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου