Υλικά:
250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
300 γρ. φέτα τριμμένη
2-3 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
150 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
4 αβγά
1 κουτ. σ. μπέικιν πάουντερ
1-2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας ή χαρτάκια για muffins
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς (κατά προτίμηση στις αντιστάσεις) και τοποθετούμε την σχάρα του φούρνου στην δεύτερη θέση από κάτω. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη ρίγανη, το αλάτι, και σε άλλο μπολ το ελαιόλαδο, τα αβγά και το γιαούρτι. Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με το αλεύρι και με μια κουτάλα ανακατεύουμε τόσο ώστε να αναμειχτούν καλά τα υλικά. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό ρίχνουμε λίγο γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια (αφού πρώτα τα έχουμε αφήσει σε σουρωτήρι, ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά) και την φέτα, ανακατεύοντας ελαφρά. Αλείφουμε τις φόρμες για muffins με βούτυρο ή τοποθετούμε χαρτάκια στις θήκες και μοιράζουμε το μείγμα περίπου μέχρι τα 2/3 και λίγο παραπάνω. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν τα muffins και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
Υλικά:
250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
300 γρ. φέτα τριμμένη
2-3 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
150 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
4 αβγά
1 κουτ. σ. μπέικιν πάουντερ
1-2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας ή χαρτάκια για muffins
300 γρ. φέτα τριμμένη
2-3 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
150 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
4 αβγά
1 κουτ. σ. μπέικιν πάουντερ
1-2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας ή χαρτάκια για muffins
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς (κατά προτίμηση στις αντιστάσεις) και τοποθετούμε την σχάρα του φούρνου στην δεύτερη θέση από κάτω. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη ρίγανη, το αλάτι, και σε άλλο μπολ το ελαιόλαδο, τα αβγά και το γιαούρτι. Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με το αλεύρι και με μια κουτάλα ανακατεύουμε τόσο ώστε να αναμειχτούν καλά τα υλικά. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό ρίχνουμε λίγο γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια (αφού πρώτα τα έχουμε αφήσει σε σουρωτήρι, ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά) και την φέτα, ανακατεύοντας ελαφρά. Αλείφουμε τις φόρμες για muffins με βούτυρο ή τοποθετούμε χαρτάκια στις θήκες και μοιράζουμε το μείγμα περίπου μέχρι τα 2/3 και λίγο παραπάνω. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν τα muffins και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου