υλικά
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση οριζόντια
2 μεγάλα μαρούλια, τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα
1 κ.σ. κάπαρη
4 φιλέτα αντζούγιας, κομμένα στη μέση
1 σκ.σκόρδο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και λίγες φλύδες
1 φλ.τσ. κυβάκια από χθεσινό ψωμί
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 λεμόνι, το χυμό
1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος 15% λιπαρών
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε τα φύλλα των μαρουλιών και τα κόβουμε σε στενές λωρίδες, αφήνοντας ολόκληρα τα πολύ μικρά. Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του κοτόπουλου και τις λαδώνουμε ελαφρά. Τις ψήνουμε σε τηγάνι με αυλάκια μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις κρατάμε στην άκρη. Σε μικρό, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τη σκελίδα του σκόρδου. Όταν κάψει αρκετά τηγανίζουμε τα κυβάκια του ψωμιού μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδίσουν, ανακατεύοντας συνέχεια, μαζί με το σκόρδο. Πετάμε το σκόρδο και βάζουμε σε μπολάκι τα κρουτόν.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε να λιώσει σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στη ζεστή κρέμα την κάπαρη, τον μαϊντανό και τα φιλετάκια της αντζούγιας. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε πιπέρι.
Σε φαρδιά σαλατιέρα απλώνουμε τη σαλάτα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Από πάνω τοποθετούμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ. Γαρνίρουμε με φλύδες παρμεζάνας και, τέλος, ρίχνουμε τα κρουτόν.
υλικά
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση οριζόντια
2 μεγάλα μαρούλια, τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα
1 κ.σ. κάπαρη
4 φιλέτα αντζούγιας, κομμένα στη μέση
1 σκ.σκόρδο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και λίγες φλύδες
1 φλ.τσ. κυβάκια από χθεσινό ψωμί
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 λεμόνι, το χυμό
1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος 15% λιπαρών
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε να λιώσει σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στη ζεστή κρέμα την κάπαρη, τον μαϊντανό και τα φιλετάκια της αντζούγιας. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε πιπέρι.
Σε φαρδιά σαλατιέρα απλώνουμε τη σαλάτα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Από πάνω τοποθετούμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ. Γαρνίρουμε με φλύδες παρμεζάνας και, τέλος, ρίχνουμε τα κρουτόν.
2 μεγάλα μαρούλια, τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα
1 κ.σ. κάπαρη
4 φιλέτα αντζούγιας, κομμένα στη μέση
1 σκ.σκόρδο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και λίγες φλύδες
1 φλ.τσ. κυβάκια από χθεσινό ψωμί
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 λεμόνι, το χυμό
1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος 15% λιπαρών
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε τα φύλλα των μαρουλιών και τα κόβουμε σε στενές λωρίδες, αφήνοντας ολόκληρα τα πολύ μικρά. Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του κοτόπουλου και τις λαδώνουμε ελαφρά. Τις ψήνουμε σε τηγάνι με αυλάκια μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις κρατάμε στην άκρη. Σε μικρό, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τη σκελίδα του σκόρδου. Όταν κάψει αρκετά τηγανίζουμε τα κυβάκια του ψωμιού μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδίσουν, ανακατεύοντας συνέχεια, μαζί με το σκόρδο. Πετάμε το σκόρδο και βάζουμε σε μπολάκι τα κρουτόν.Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε να λιώσει σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στη ζεστή κρέμα την κάπαρη, τον μαϊντανό και τα φιλετάκια της αντζούγιας. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε πιπέρι.
Σε φαρδιά σαλατιέρα απλώνουμε τη σαλάτα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Από πάνω τοποθετούμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ. Γαρνίρουμε με φλύδες παρμεζάνας και, τέλος, ρίχνουμε τα κρουτόν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου