ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ



 
Μοσχοβολιστό ,ωραίο το ψωμάκι του Χριστού μας! Το ψωμί αυτό γίνεται τα χριστουγεννα και την πρωτοχρονιά...
 
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι.
  • 2 φακελάκια  μαγιά.
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη.
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • 1κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη.
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι .
  • 4 κουταλιές σούπας μέλι.
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο.
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό χλιαρό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  2. Προσθέτουμε όλα τα στέρεα υλικά. και αρχίζουμε να προσθέτουμε το χλιαρό νερό ,μετά το λάδι και στο τέλος το μέλι.
  3. Δουλεύουμε σε αλευρωμένο πάγκο την ζύμη μας πολύ καλά μέχρι να στρώσει.Την βάζουμε σε λεκάνη λαδωμένη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου μιάμισυ ώρα να φουσκώσει.
  4. Λαδώνουμε ένα 32άρι ταψάκι και βάζουμε μέσα την ζύμη μας και την απλώνουμε όμορφα με τα χέρια να γίνει παντού στο ίδιο πάχος.
  5. Ανοίγουμε φύλλο παχύ το κόβουμε κορδέλες και κάνουμε το σχήμα του σταυρού
  6. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς 3/4 της ώρας περίπου
πηγη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου