υλικά για 6 άτομα
3 μεγάλα αχλάδια
300 γρ. μασκαρπόνε
40 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά πολύ φρέσκα
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.γ. υγρή βανίλια
50 ml γάλα
για το ποσάρισμα των αχλαδιών:
500ml νερό, 100 γρ. ζάχαρη, ξύλο κανέλας, 1/2 λεμόνι
παρασκευή
Καθαρίζουμε τ' αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε κουκούτσια και μεμβράνες. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τ' αχλάδια. Τ' αφήνουμε να σιγοβράσουν 12'-15΄, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά όχι πολύ. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε χωριστά. Χωρίζουμε τα αβγά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους με την άχνη για 3'. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε (χτυπημένο ελαφρά) και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα λίγη λίγη, ανακατεύοντας απαλά, από κάτω προς τα πάνω. Μοιράζουμε τα μισά αχλάδια σε ανάλογα ποτήρια παγωτού. Τα σκεπάζουμε με την κρέμα μασκαρπόνε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Λίγο πριν το σερβίρισμα, λιώνουμε τη σοκολάτα (κομμένη σε κομματάκια) μαζί με το γάλα σε μπαιν μαρί. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία και ομοιόμορφη. Ρίχνουμε από μια κουταλιά ζεστής σοκολάτας επάνω σε κάθε ποτήρι και σερβίρουμε αμέσως.
υλικά για 6 άτομα
3 μεγάλα αχλάδια
300 γρ. μασκαρπόνε
40 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά πολύ φρέσκα
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.γ. υγρή βανίλια
50 ml γάλα
για το ποσάρισμα των αχλαδιών:
500ml νερό, 100 γρ. ζάχαρη, ξύλο κανέλας, 1/2 λεμόνι
300 γρ. μασκαρπόνε
40 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά πολύ φρέσκα
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.γ. υγρή βανίλια
50 ml γάλα
για το ποσάρισμα των αχλαδιών:
500ml νερό, 100 γρ. ζάχαρη, ξύλο κανέλας, 1/2 λεμόνι
παρασκευή
Καθαρίζουμε τ' αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε κουκούτσια και μεμβράνες. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τ' αχλάδια. Τ' αφήνουμε να σιγοβράσουν 12'-15΄, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά όχι πολύ. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε χωριστά. Χωρίζουμε τα αβγά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους με την άχνη για 3'. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε (χτυπημένο ελαφρά) και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα λίγη λίγη, ανακατεύοντας απαλά, από κάτω προς τα πάνω. Μοιράζουμε τα μισά αχλάδια σε ανάλογα ποτήρια παγωτού. Τα σκεπάζουμε με την κρέμα μασκαρπόνε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Λίγο πριν το σερβίρισμα, λιώνουμε τη σοκολάτα (κομμένη σε κομματάκια) μαζί με το γάλα σε μπαιν μαρί. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία και ομοιόμορφη. Ρίχνουμε από μια κουταλιά ζεστής σοκολάτας επάνω σε κάθε ποτήρι και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου