ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ




ΥΛΙΚΑ



  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ  Πραλίνα 170γρ.
  • 1/2 μήλο Golden
  • 1 κρόκο αυγού
  • 15γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200⁰C βαθμούς. Κόβετε το φύλλο σε 8 λωρίδες. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  • Λιώνετε την κουβερτούρα σε ένα μικρό μπολ σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων για να μπορέσετε να αλείψετε εύκολα μετά τα σφολιατάκια.
  • Τρυπάτε το φύλλο με ένα πιρούνι και αλείψτε με ένα πινέλο με τη μισή λιωμένη σοκολάτα. Προσθέστε το μήλο σε κομματάκια και τυλίξτε τα.
  • Αλείψτε τα σφολιατάκια με τον κρόκο, πασπαλίστε τη ζάχαρη και προσθέστε τα αμύγδαλα. Ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Αφήστε να κρυώσουν λίγο και βουτήξτε την άκρη στην υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 10 λεπτά.


  • Συμβουλή του Σεφ:
    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κουβερτούρα ή κουβερτούρα Γάλακτος αντί για Πραλίνα

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου