ΥΛΙΚΑ
· 1 γαλλικό μαρούλι
· ½ λόλα κόκκινη
· ½ λόλα πράσινη
· 1 μάτσο νεαρή ρόκα
· 100γρ. νεαρό σπανάκι
· 2 φιλέτα κοτόπουλο
Για τη σάλτσα:
· 150 ml ελαιόλαδο
· 50 ml ξίδι λευκό βαλσάμικο
· 1 ματσάκι βασιλικό πλατύφυλλο
· 2 κ.σ κουκουνάρι καβουρδισμένο
· 1 κ.γλ μουστάρδα
· 1 κ.σ μέλι θυμαρίσιο
· 1 κ.σ Nοστιμιά MAGGI
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεχωρίστε τα φύλλα από τα μαρούλια και τοποθετήστε σε μια λεκάνη ή στο νεροχύτη σας με αρκετό κρύο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Αποσύρετε, στραγγίξτε και απλώστε τα στον πάγκο της κουζίνας και σε μια μεγάλη πετσέτα μέχρι να στραγγίξουν τελείως.
- Βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέσα στον κάδο του μίξερ ή στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, ρίξτε 1 κ.σ ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει έντονο χρυσό χρώμα, μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και αποσύρετε.
- Κόψτε με τα χέρια σας τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτι και όχι με μαχαίρι διότι θα οξειδωθούν και θα χάσουν τον όγκο τους, ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη ρόκα, το σπανάκι και τη σάλτσα.
- Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας και τελευταία στιγμή κόψτε σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλο.
- Απλώστε στη σαλάτα και σερβίρετε άμεσα.
- πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου