υλικά για 4 άτομα
400 γρ. ψαχνό από ψητό κοτόπουλο (ή γαλοπούλα)
1-2 καρδιές μαρουλιού (ανάλογα με το μέγεθος)
1 ώριμο αβοκάντο
μερικά κλωναράκια ρόκας
12 τοματίνια
1 φλ.τσ. κυβάκια γραβιέρας (διαλέξτε μια γλυκιά και ήπια)
3-4 ραπανάκια
για τη σάλτσα:
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος 2% (όχι στραγγιστό)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι κοινό από κρασί
2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό ή 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
1 κ.σ. λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
1-2 καρδιές μαρουλιού (ανάλογα με το μέγεθος)
1 ώριμο αβοκάντο
μερικά κλωναράκια ρόκας
12 τοματίνια
1 φλ.τσ. κυβάκια γραβιέρας (διαλέξτε μια γλυκιά και ήπια)
3-4 ραπανάκια
για τη σάλτσα:
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος 2% (όχι στραγγιστό)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι κοινό από κρασί
2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό ή 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
1 κ.σ. λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα της σαλάτας χτυπώντας σ' ένα μπολ όλα τα υλικά με ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Πλένουμε καλά και κόβουμε τα ραπανάκια σε λεπτότατα φετάκια (ιδανικά, σε τρίφτη μαντολίνο). Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια με το χέρι το ψαχνό του κοτόπουλου, το ανακατεύουμε με το 1/3 της σάλτσας και το κρατάμε χωριστά. Σε μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με το χέρι τις καρδιές μαρουλιού, ψιλοκόβουμε τη ρόκα, κόβουμε στη μέση τα τοματίνια κρατώντας στην άκρη 4-5 μισά για το γαρνίρισμα. Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ. και το προσθέτουμε στα υλικά. Την ώρα του σερβιρίσματος ανακατεύουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε με τα υλικά και δοκιμάζουμε το αλάτι. Τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και γαρνίρουμε με τα τοματίνια που φυλάξαμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου