Ένα φανταστικό σνάκ. Στικς μοτσαρέλας με πικάντικη σάλτσα. Μια συνταγή για να απολαμβάνετε, χειμώνα καλοκαίρι, μεσημέρι ή βράδυ το ουζάκι σας, ή τη μπυρίτσα σας, ή το κρασάκι σας … Απολαύστε το…
[*] Αρωματίστε τη μοτσαρέλα προσθέτοντας στη φρυγανιά, σκόνη ή πολτοποιημένο σκόρδο, ξερό ή φρέσκο βασιλικό ή διόσμο ή ρίγανη ή θυμάρι [οτιδήποτε της αρεσκείας σας] ανακατέψτε τη φρυγανιά καλύψτε τη μοτσαρέλα και τηγανίστε.
[**] Αν δεν τη θέλετε πικάντικη μη προσθέσετε το μπούκοβο και το καγιέν ή αν τη θέλετε λίγο πικάντικη αφαιρέστε 1 από τα 2 ή το μπούκοβο ή το καγιέν.
πηγη
Υλικά συνταγής
- Για τα sticks μοτσαρέλας:
- 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη αρωματισμένη [*]
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. γάλα
- 450 γρ. sticks μοτσαρέλας ή μοτσαρέλα κομμένη σε sticks
- 2 φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
- Για τη Πικάντικη Sauce:
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτές
- 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3-4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν [**]
- 1 1/2 κ.σ. βασιλικό
- 1 1/2 κ.σ. ρίγανη ή θυμάρι
- 1 κοφτό κ.σ. ζάχαρη
- λίγο αλάτι ή λίγη τριμμένη παρμεζάνα [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
- Για τα sticks μοτσαρέλας:Προθερμαίνετε το ηλιέλαιο ή το καλαμποκέλαιο σε φρυτέζα ή σε βαθύ τηγάνι. Αν δε έχετε μοτσαρέλα σε μακρόστενα στικς, κόψτε τη εσείς σε μακρόστενα sticks πάχους δακτύλου.
- Παίρνουμε 3 διαφορετικά μπολς και τοποθετούμε στο ένα το αλεύρι, στο άλλο τα αυγά χτυπημένα με 1 τη κ.σ. γάλα και στο τρίτο τη τριμμένη φρυγανιά αρωματισμένη με υλικά της αρεσκείας σας.
- Βρέχετε τα στικς ελαφρά κάτω από τη βρύση και τα βουτάτε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό να καλυφθούν καλά και τέλος στην αρωματισμένη φρυγανιά να καλυφθούν πολύ καλά από όλες τις μεριές. Τοποτεθείτε σε πιατέλα τα στικς και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλα τα στικς της μοτσαρέλας.
- Βουτήξτε λίγα λίγα τα στικς στο καυτό προθερμασμένο λάδι και τηγανίστε 40-60 δευτερόλεπτα μέχρι να αποκτήσουν εξωτερικά ένα χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε ζεστά με τη πικάντικη σος την οποία έχετε ήδη έτοιμη.
- Για τη Πικάντικη Sauce: Ζεσταίνετε το λάδι και σωτάρετε για 2′ το κρεμμύδι,το σκόρδο, το μπούκοβο και το καγιέν. Σταδιακά προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε πολύ λίγο νερό και σιγοβράστε για 30′ μέχρι να σωθεί τελείως το νερό και μείνει με το λαδάκι του.
- Τη βάζετε σε μπολ και μόλις είναι έτοιμα τα στικς μοτσαρέλας βουτάτε στη sauce και … απολαύστε με το ποτό σας ένα υπέροχο σνάκ.
[**] Αν δεν τη θέλετε πικάντικη μη προσθέσετε το μπούκοβο και το καγιέν ή αν τη θέλετε λίγο πικάντικη αφαιρέστε 1 από τα 2 ή το μπούκοβο ή το καγιέν.
πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου