ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



Παραδοσιακά υλικά για ένα πιάτο για αυθεντικούς μακαρονάδες. Σύγκλινο Μάνης, αρωματικό πορτοκάλι και φυσικά βασιλικός πάνω σε στριφτό ζυμαρικό ολικής αλέσεως. Απλά απολαυστικό.

Συστατικά

  • 1 πακέτο Στριφτό Melissa Ολικής Αλέσεως
  • 300 γρ σύγκλινο Μάνης
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό κομμάτι)
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη πλυμένη
  • ½ φλιτζάνι ξερή μυζήθρα τριμμένη (και λίγο ακόμη για πασπάλισμα)
  • ½ φλούδα από ένα μικρό πορτοκάλι ψιλοκομμένη (κατά προτίμηση βιολογικό)

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1Σε ένα τηγάνι βάλε το ελαιόλαδο, το πράσο, το πορτοκάλι, το σκόρδο και το σύγκλινο. Σόταρε για 1'-2’ και χαμήλωσε τη φωτιά. Πρόσθεσε 1 κουταλιά ρίγανη, και την μυζήθρα
  • 2και χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά.
  • 3Στο μεταξύ, σε αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγίες του πακέτου. Σούρωσε, κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό και πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με το νερό.
  • 4Δυναμώστε την φωτιά, ανακατέψτε για 1’ ακόμη λεπτό και σερβίρετε αμέσως. Πρόσθεσε σε κάθε πιάτο λίγη ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού, μυζήθρα τριμμένη και φρέσκια ρίγανη.
  • πηγη
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου