
Για να φτιάξουμε τις «φωλιές» θα χρειαστούμε:
- Σπαγγέτι
- Κεφτεδάκια
- Κόκκινη σάλτσα
- Παρμεζάνα
- Μοτσαρέλα
- Ασπράδια αυγού
- Μαϊντανό ή βασιλικό (για τη γαρνιτούρα)

Πώς θα φτιάξουμε τις «φωλιές»
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο φούρνο για να ψηθούν. Θα χρειαστούμε τόσα κεφτεδάκια όσες είναι και οι θέσεις της φόρμας.
Ενώ τα κεφτεδάκια ψήνονται κόβουμε τα σπαγγέτι στα δύο ή στα τρία και τα βάζουμε να βράσουν. Τα στραγγίζουμε και μετά τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Δε χρειάζεται να είναι πολύ κρύα απλά εάν είναι πολύ ζεστά θα δυσκολευτούμε να τα πατήσουμε με τα χέρια όταν θα τα βάλουμε στη φόρμα για ψήσιμο.
Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα βάζουμε μέσα στη ζεστή σάλτσα μας για να τα κρατήσουμε ζεστά.
Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ το ασπράδι του αυγού και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα σπαγγέτι. Αφού τα ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και λίγη από την κόκκινη σάλτσα.
Λαδώνουμε τη φόρμα μας και γεμίζουμε τις θέσεις της κατά το ένα τρίτο με τα σπαγγέτι. Τα πατάμε στο κέντρο για να τους δώσουμε σχήμα φωλιάς. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου (200 οC).
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι. Τα βγάζουμε από τη φόρμα προσπαθώντας να μη χαλάσουμε το σχήμα τους.
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, βάζουμε μια κουταλιά από τη σάλτσα στο κέντρο της φωλιάς κι έπειτα το κεφτεδάκι. Βάζουμε λίγη σάλτσα πάνω στο κεφτεδάκι και στο τέλος στολίζουμε με μαϊντανό ή βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου