ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟ




Υλικά
  • 2 κιλά ροδάκινα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 και ¾ κούπας νερό
  • 1 βανιλίνη
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Για το ασβεστόνερο
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας ασβεστοπολτός
  • 5 λίτρα νερό
Διαδικασία Καθαρίζουμε τα ροδάκινα με το μαχαίρι. Αν θέλουμε για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να τα ζεματίσουμε για 1 λεπτό σε βραστό νερό. Αμέσως μετά τα βουτάμε σε παγωμένο νερό για να τα ξεφλουδίσουμε. 

Φτιάχνουμε το ασβεστόνερο: διαλύουμε τον ασβεστοπολτό στο νερό και σουρώνουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας πυκνό σουρωτήρι.

Κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση, ή αν είναι πολύ μεγάλα στα τέσσερα, και τα βάζουμε στο ασβεστόνερο για 4-5 ώρες.

Στη συνέχεια τα ξεβγάζουμε ένα-ένα πολύ καλά προσέχοντας ιδιαίτερα την κοιλότητα του κουκουτσιού. Τα ξεβγάζουμε 5-6 φορές όλα μαζί. Δεν πρέπει να μείνει κανένα υπόλειμμα ασβέστη.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη για 10 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε τα ροδάκινα και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να σταθούν στην κατσαρόλα για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου