ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά για ένα μέτριο ταψάκι 25 Χ 35 εκ.
- 450γρ. φύλλα κρούστας (περίπου)
- 400γρ. ανθότυρο
- 1 μεγάλο λουκάνικο Τρικάλων με πράσο ή άλλο πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο
- 1 ½ φλιτζάνι γάλα
- 3 αβγά
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στου 175οC. Αλείφετε τα μισά φύλλα ένα ένα με
λίγο ελαιόλαδο, τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο όπως είναι πατσαβουριασμένα μέσα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25Χ35εκ. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο να ψηθούν ελαφρά και να πάρουν λίγο χρώμα τα φύλλα.
- Αφαιρείτε την επικάλυψη του λουκάνικου και το πολτοποιείτε στο μούλτι. Το ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και σπάζετε το ανθότυρο με πιρούνι. Ρίχνετε ένα αβγό και το μαϊντανό και ανακατεύετε τα υλικά. Βγάζετε τότε το ταψάκι από το φούρνο μοιράζετε το μίγμα που φτιάξατε πάνω από τα τσαλακωμένα φύλλα και σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, πατσαβουριάζοντάς τα επίσης ένα προς ένα.
- Χτυπάτε τα υπόλοιπα αβγά μέσα σε ένα μπολ με το σύρμα. Προσθέτετε το γάλα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μείγμα. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνετε μείγμα και περιχύνετε τα φύλλα παντού, μοιράζοντάς το ομοιόμορφα.
- Βάζετε το ταψάκι ξανά στο φούρνο και ψήνετε την πίτα για ένα μισάωρο ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα δηλαδή.
- Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου