
ΥΛΙΚΑ
· 300 γρ. τσαούλια
· ½ κ.σ σουσάμι λευκό
· ½ κ.σ σουσάμι μαύρο
· αλάτι θαλασσινό
Για τη σάλτσα:
· 3 κ.σ ελαιόλαδο
· 1 κ.σ λευκό ξύδι βαλσάμικο
· ½ κ.γλ μουστάρδα
· 1 κ.γλ μέλι
· ½ κ.γλ Νοστιμιά MAGGI
· 5 φύλλα φρέσκια μέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόψτε τις άκρες από τα φασολάκια και ελέγξτε για ίνες στο πλάι τους. Ξεπλύνετε τα καλά σε κρύο νερό.
- Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 2 λίτρα νερό και βράστε σε δυνατή φωτιά, ρίξτε μέσα τα φασολάκια αφού πρώτα τα έχετε κόψει στη μέση.
- Μαγειρέψτε για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Πολύ σημαντικό να μην παραβράσουν, πρέπει να είναι τραγανά.
- Μεταφέρετε τα με μια τρυπητή κουτάλα μέσα σε ένα μπολ με νερό και αρκετό πάγο και αφήστε μέχρι να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο θα κρατήσουν το έντονο πράσινο χρώμα τους και παράλληλα θα σταματήσει ο βρασμός τους.
- Βάλτε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
- Σουρώστε καλά τα φασολάκια, αλατίστε και βάλτε τα σε ένα μπολ, περιχύστε τη βινεγκρέτ, το μαύρο και το λευκό σουσάμι και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου