
Το τέλειο ψητό, μυρωδάτο, μαριναρισμένο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Μια συνταγή για το αγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας για το καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο 1.700 γρ. περίπου
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 4 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 σπιτικό ζωμό με γεύση κοτόπουλο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 1/2 πορτοκαλιού το ξύσμα
- 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- Για τις πατάτες:
- 500 γρ. baby πατάτες [διαλέξτε τις μικρότερες]
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα στα 4-5
- 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 2-3 πρέζες ρίγανη
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 πορτοκαλιού το χυμό
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κοτόπουλο: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεσμένο σκόρδο, τις 2 κ.σ. μαγιονέζας, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το σπιτικό ζωμό κότας. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με το μείγμα. Το αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες για να μαριναριστεί [ιδανικά και για 12 ώρες].
- Πριν το ψήσιμο αναμιγνύετε σε μπολ τη κέτσαπ, τη μουστάρδα, τις 2 κ.σ. μαγιονέζας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα μπαχαρικών και αλείφετε το κοτόπουλο.
- Για τις πατάτες: Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στη μέση και τα κρεμμύδια στα 4 ή 5. Τα βάζετε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, αλατοπιπερώνετε, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο στο οποίο έχετε διαλύσει τη μουστάρδα, ρίχνετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και 1/2 φλ. νερό και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Από πάνω τοποθετείτε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με το στήθος προς τα επάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο 180°C στον αέρα για 60 λ περίπου. πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου