
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ
- 3 αχλάδια
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 40 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά
- 50 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
- 1 ζύμη για τάρτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Κόψτε τη κουβερτούρα σε κύβους.
- Πλύνετε, ξεφλουδίστε και κόψτε σε φέτες των 4 χιλ. τα αχλάδια (μπορείτε να αφήσετε και κάποιες φέτες πάνω στον κορμό/κοτσάνι).
- Πασπαλίστε με την 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη μια φόρμα και απλώστε τις φέτες με τα αχλάδια.
- Λιώστε το βούτυρο, προσθέστε τα αυγά, το αλεύρι, τα αμύγδαλα σε σκόνη και την υπόλοιπη ζάχαρη, ανακατέψτε τα και ρίξτε τα πάνω από τα αχλάδια.
- Πασπαλίστε με τους κύβους κουβερτούρας και σκεπάστε με την ζύμη. Τις άκρες που περισσεύουν γυρίστε τες προς τα μέσα.
- Ψήστε για 25 λεπτά & αναποδογυρίστε και σερβίρετε την τάρτα καυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου