Υλικά
1 κιλό καθαρισμένους σπόρους ροδιού600 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
750 ml βότκα
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μεγάλη γυάλα που κλείνει πολύ καλά βάζουμε τα σπόρια με τη ζάχαρη σε στρώσεις και προσθέτουμε τη βότκα.Κλείνουμε το βάζο το κουνάμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 με 5 μέρες κουνόντας αρκετά συχνά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Αφού περάσει το χρονικό διάστημα που χρειάζετε, σουρώνουμε το λικέρ για να μείνει μόνο το υγρό και μετά το ξαναπερνάμε απο πολύ λεπτό τούλι πολλές φορες διπλωμένο για να γίνει διαυγές.Σερβίρετε κρύο και είναι πολύ αρωματικό.tip συνταγής:
Οι σπόροι του ροδιού πρέπει να είναι κόκκινοι για να πετύχουμε ένα πολύ εντυποσιακό κόκκινο χρώμα στο λικέρ χωρίς να προσθέσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου