ΥΛΙΚΑ
· 1 κρεμμύδι
· 2 καρότα
· 2 κολοκυθάκια
· 1 κλωνάρι σέλερι
· 100γρ. φασολάκια πλατιά
· 1 πιπεριά κόκκινη
· 1 πιπεριά πράσινη
· 250γρ. ρύζι τύπου αρμπόριο
· ¼ κ.γ κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
· 2 κύβους λαχανικών MAGGI
· 100γρ. βούτυρο ζωικό
· 150γρ. τριμμένη παρμεζάνα
· αλάτι
· ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε 2 λίτρα νερό και 2 κύβους λαχανικών MAGGI, δώστε μια βράση και αφήστε σε μέτρια φωτιά να κοχλάζει.
- Βάλτε ένα φαρδύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με 2 κ.σ ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίξτε το ρύζι, καβουρδίστε για 1 λεπτό και προσθέστε μια μεγάλη κουταλιά ζωμό.
- Προσθέστε το ζωμό κουταλιά-κουταλιά ενώ ανακατεύετε ασταμάτητα το ρύζι για να χυλώσει σωστά.
- Κόψτε όλα τα λαχανικά σε λεπτά μπαστουνάκια και τα φασολάκια στη μέση. Ρίξτε τα λαχανικά 5 λεπτά πριν μαγειρευτεί τελείως το ρύζι (θα χρειαστεί γύρω στα 22 λεπτά συνολικά από τον πρώτο βρασμό).
- Τέλος προσθέστε το σαφράν, το βούτυρο και το τριμμένο τυρί. Σκεπάστε με καπάκι εκτός εστίας και αφήστε για 2 λεπτά. Σερβίρετε άμεσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου