ΠΑΕΓΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ




ΥΛΙΚΑ

·      1 κρεμμύδι


·      2 καρότα
·      2 κολοκυθάκια
·      1 κλωνάρι σέλερι
·      100γρ. φασολάκια πλατιά
·      1 πιπεριά κόκκινη
·      1 πιπεριά πράσινη
·      250γρ. ρύζι τύπου αρμπόριο
·      ¼ κ.γ κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
·      2 κύβους λαχανικών MAGGI
·      100γρ. βούτυρο ζωικό
·      150γρ. τριμμένη παρμεζάνα
·      αλάτι
·      ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε 2 λίτρα νερό και 2 κύβους λαχανικών MAGGI, δώστε μια βράση και αφήστε σε μέτρια φωτιά να κοχλάζει. 
  2. Βάλτε ένα φαρδύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με 2 κ.σ ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίξτε το ρύζι, καβουρδίστε για 1 λεπτό και προσθέστε μια μεγάλη κουταλιά ζωμό.
  3. Προσθέστε το ζωμό κουταλιά-κουταλιά ενώ ανακατεύετε ασταμάτητα το ρύζι για να χυλώσει σωστά. 
  4. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε λεπτά μπαστουνάκια και τα φασολάκια στη μέση. Ρίξτε τα λαχανικά 5 λεπτά πριν μαγειρευτεί τελείως το ρύζι (θα χρειαστεί γύρω στα 22 λεπτά συνολικά από τον πρώτο βρασμό). 
  5. Τέλος προσθέστε το σαφράν, το βούτυρο και το τριμμένο τυρί. Σκεπάστε με καπάκι εκτός εστίας και αφήστε για 2 λεπτά. Σερβίρετε άμεσα.  
πηγη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου